Spanguolių uogose esantys fenoliniai junginiai stiprina kapiliarų sieneles, didina kitų kraujagyslių elastingumą, mažina uždegimų procesus bei aterosklerozę. Uogose esanti biologiškai aktyvi medžiaga betainas padeda mažinti cholesterolį. Spanguolėse esantis kvarcetinas, rutinas bei kiti flavanoidai veikia kaip antioksidantai, todėl šias uogas patariama valgyti ir patiriantiems stresą, nes dėl jo sutrinka natūrali antioksidantų gamyba žmogaus organizme. Šios uogos puikiai tinka skaninti įvairius patiekalus, nedidinant jų energetinės vertės. Džiovintose spanguolėse yra daug gliukozės ir fruktozės, todėl jos gerai malšina alkį.
Sudėtis: Spanguolės, cukrus, saulėgrąžų aliejus.
Maistinė vertė: 100 g
Energinė vertė: 329 kcal / 1337 kJ
Riebalų – 0.25 g
-iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 0.1 g
Angliavandenių – 82.1 g
-iš kurių cukrų – 71.3 g
Baltymų – 0.3 g
Druska – 0 g